studiekeuze beslissen studie zoeken keuze maken

Studiekeuze Begeleiding

Studiekeuze Begeleiding  

 

Je bent bijna klaar met je middelbare school, en dan? In de zee van mogelijkheden is het soms moeilijk kiezen... Wat past bij mij, wat vind ik echt leuk? Vanaf nu hoef je daar niet meer alleen over na te denken.

 

Studiekeuze Begeleiding van PLUK kan je in hele korte tijd een heel eind op weg helpen!

 

Een goeie keuze maken voor een vervolgopleiding is zó belangrijk. En niet eentje die gebaseerd is op de verkeerde redenen, maar eentje die zo goed mogelijk aansluit bij jou als persoon. Bij de Studiekeuze Begeleiding sta jij dan ook centraal: wat wil ik zelf, wat kan ik zelf, wat zijn mijn interesses. Hier kom je bij PLUK niet achter door allerlei testjes te doen, maar gewoon in een gesprek. Om op een leuke en effectieve manier antwoorden te krijgen op deze vragen kan PLUK gebruikmaken van een zelf ontwikkeld StudieKeuzeSpel.

 

Wanneer je interesses en talenten duidelijk geworden zijn, wordt samen bekeken welke studies daar mogelijk bij passen. Meestal blijft er dan een soort top-3 over, die we samen gaan onderzoeken.

 

PLUK biedt een plek waar iemand gewoon zichzelf kan zijn, waar naar je geluisterd wordt en met je wensen rekening wordt gehouden. Iedereen die twijfelt over zijn/haar studiekeuze is welkom, van scholieren, die nog moeten gaan kiezen, tot studenten, die wellicht niet de juiste keuze hebben gemaakt.

 

Reacties van deelnemers:

"Ik wou nog even zeggen dat de studiekeuzebegeleiding mij erg heeft geholpen met het maken van mijn keuze. Ik vond het erg leuk en leerzaam. Ik probeer mijn vrienden ook over te halen om bij jou een training te volgen."

"Ik vond het zó fijn dat je naar mij luisterde en niet vanuit mogelijke studies redeneert. Dat heeft me heel erg geholpen de juiste keuze te maken!"

 

Een gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. En gemiddeld zijn er 2 (soms 3) gesprekken nodig om achter je studiekeuze te komen. De gesprekken kunnen zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. De kosten hiervoor bedragen €95,- per gesprek (incl. btw).

 

PLUK bevindt zich vlakbij het station in Twello. Gesprekken kunnen ook op een andere locatie plaatsvinden. Er worden dan wel reiskosten doorberekend (à €0,30/km) en, indien van toepassing, locatiekosten.

UA-45852499-1