lesprogramma studiekeuzespel samenwerken

Lesprogramma

Lesprogramma      

 

Hoe werkt het StudieKeuzeSpel lesprogramma van PLUK?

 

Op de eerste lesdag wordt het StudieKeuzeSpel gespeeld. Het Spel wordt dan niet individueel gespeeld, maar in groepjes van maximaal 5 leerlingen. Dit gebeurt onder leiding van een begeleider (mentor, decaan, docent of een medewerker van PLUK). Het is aan te raden hiervoor ruim de tijd te nemen (ongeveer 1,5 uur).

 

Op de tweede lesdag wordt een voorlopige keuze gemaakt door de leerlingen. Dit gebeurt in onderling overleg en middels een vraag&antwoord spel.

 

Voor de laatste lesdag zullen de leerlingen een en ander voorbereiden over hun voorkeurskeuzes. Aan het einde van deze les heeft de leerling een goed idee over wat zijn/haar keuze(s) inhoudt en waarom juist dat bij hem/haar past.

 

Het lesprogramma is hier te bestellen. Er zijn 2 opties:

- een lesprogramma in eigen beheer uitvoeren. Je krijgt dan 3 spellen toegestuurd, het bijbehorende lesmateriaal en toegang tot de meest recente lesbrieven.

- een lesprogramma met begeleiding van PLUK uitvoeren. Een medewerker van PLUK is dan eenmalig aanwezig, wanneer het StudieKeuzeSpel gespeeld wordt, om de begeleiders van school op weg te helpen en om het spel met een van de groepjes te spelen.

 

De kosten hiervoor vind je bij de Prijzen.

UA-45852499-1